спілка автоматизаторів бізнесу оренда програм автоматизації

+38(093) 170-70-00 

sale@aktiv.ua

Який ПРРО вибрати: СОТА Каса чи Cashalot

*придумайте пароль, который будете использовать для входа

Зміни в законодавстві, що були втілені минулого року, поставили підприємців перед вибором: який касовий апарат для ФОП вибрати. Більшість представників малого бізнесу до цього часу працювала без реєстраторів розрахункових операцій (РРО), і необхідність встановлювати їх виникла тільки зараз.

Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зобов'язує суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій або безготівковій формі, при продажі товарів та послуг вести розрахункові операції через РРО.

Більш детально про те, хто має застосовувати ПРРО в 2022 році, ми писали у статті Хто зобов'язаний застосовувати РРО.

Для ФОП та невеличких компаній придбання РРО, проходження реєстрації та подальший супровід – доволі складне завдання, яке потребує і часу, і грошей. Тому сучасна альтернатива – програмний РРО для багатьох є більш привабливою. 

Це новітнє програмне забезпечення з широким функціоналом и безліччю можливостей. Більше інформації про програмні реєстратори знайдете у статті Що таке ПРРО та на нашому сайті.

Cashalot СОТА Каса

У зв'язку з ухваленими законопроектами у кожного підприємця з'явилася законна можливість вибирати, яке саме рішення використовувати для ведення розрахункових операцій.

Що пропонують розробники

Коли йде мова про види програмних РРО, маємо на увазі десктопний Cashalot та веб-сервіс СОТА Каса. Це розробки від компанії, що створила M.E.Doc та продовжує створювати нове програмне забезпечення для автоматизації бізнесу.

Кожен з ПРРО добре справляється з виконанням основних функцій, та реєстратори мають як схожість, так і відмінності. Щоб обрати для себе помічника правильно, про це треба знати.

Але спочатку розберемося з тим, чи дійсно програмні реєстратори мають суттєві переваги перед звичайними касовими апаратами, і які вони. 

Отже:

  1. Вартість програмних РРО в рази нижча за апаратні. Це стосується і юридичних, і фізичних осіб.
  2. Порядок реєстрації ПРРО спрощений. Зареєструвати його повинен платник податків в електронному вигляді через Єдине вікно подання звітності. Необхідно подати форму 1-ПРРО з інформацією про користувача відповідного ПРРО.
  3. Витрати на обслуговування касових апаратів відсутні. Всі процеси фіскалізації та реєстрації відбуваються онлайн, тому не буде навіть потреби у папері. Технічне обслуговування теж не знадобиться.
  4. Звіти та розрахунки податків формуються автоматично. Детальніше про це в статті Звітність з ПРРО.
  5. Термін використання необмежений.
  6. Швидко можна організувати роботу кас.

Для програмних РРО не потрібне додаткове місце, адже це програма (додаток) або онлайн-сервіс. Для роботи з ними достатньо мати комп’ютер чи смартфон. Додаток легко інтегрується з системами М.E.Doc, SAP та іншими, що дозволить бухгалтеру швидко та без проблем відправляти звіти. Для доступу до онлайн-сервісу знадобиться інтернет.

І далі про функціонал.  Адже кожен з ПРРО має індивідуальні особливості, які користувачам не завадить знати.

ПРРО Cashalot

Це програмний РРО, який встановлюється на будь-який сучасний гаджет. Він дозволяє швидко реєструвати чеки та фіскалізувати їх онлайн.

Цей ПРРО створений для потреб великих торговельних просторів та роздрібних мереж. Для його роботи використовуються IT-системи, які роблять можливим:

  • облік продажів;
  • контроль роботи складів;
  • аналітичні звіти;
  • контроль цін та впровадження системи лояльності.

Реєстратор інтегрується з обліковими системами та відкриває користувачам можливість імпортувати довідники в різних форматах. Це може бути:

  • номенклатура;
  • категорії товарів;
  • база клієнтів та інше.

Інші можливості реєстратора:

  1. Приймання різних видів оплати.
  2. Швидка організація будь-якої кількості кас.
  3. Автоматичне формування звітів.
  4. Інтеграція з системами М.E.Doc, SAP та іншими.
  5. Ведення необмеженої кількості найменувань товарів і послуг.
  6. Автоматичне відкриття та закриття зміни.
  7. Видача е-чеків покупцю на e-mail або через смс.
ПРРО Cashalot може працювати офлайн протягом 36 годин, якщо виникають проблеми з інтернетом чи відсутнє з'єднання з фіскальним сервером ДПС.

Маючи такий ПРРО, можете керувати касами та ролями доступу, реєструвати додаткові каси і адмініструвати роботу кас або касирів. Вам також не потрібно сплачувати за послуги еквайрингу.

Всі чеки автоматично фіксалізуються на сервері ДПС

Хочу Cashalot

СОТА Каса

Це програмний РРО, що створений у вигляді хмарного сервісу. Його не треба встановлювати: для доступу потрібна мережа інтернет та КЕП – кваліфікований електронний підпис. Якщо ви не знайомі з цим поняттям та поки що не розумієте, де і як знайти КЕП, читайте статтю Як отримати КЕП?.  

СОТА Каса створений для потреб малого та середнього бізнесу, зручний у користуванні та зацікавить тих, хто має невелику кількість розрахункових операцій. Користуватися реєстратором можна з будь-якого браузера цілодобово.

Його можливості:

  1. Працює на будь-якому сучасному гаджеті.
  2. Видає 1000 чеків на місяць.
  3. Доступний за ціною. 
  4. Має готовий набір довідників.
  5. Легке відкриття та закриття зміни.
  6. Автоматичне формування та відправка звітів.
  7. Відправка чеків покупцям зручним способом.

Хочу СОТА Каса

Схожість та відмінності між Cashalot та СОТА Каса

Маючи такі альтернативи, кожен підприємець може обрати оптимальний продукт для роботи та знайти реєстратор, що буде зручним для будь-якої системи оподаткування та для різного масштабу та виду бізнесу:

  • роздрібної торгівлі;
  • сфери послуг;
  • аптек;
  • закладів харчування;
  • інтернет-магазинів та іншого.

Cashalot однаково підходить як для малих, так і для великих компаній. Його використовують для оформлення товарів в роздрібній торгівлі в стаціонарному приміщенні або на виїзді. Він дозволяє вести облік реалізованих товарів.

СОТА Каса – сучасний веб-сервіс для реєстрації чеків та їх відправки покупцям зручним способом:

  • за допомогою QR-коду;
  • через месенджер;
  • e-mail;
  • SMS-повідомлення.

Для наочності та простого вибору ми створили порівняльну таблицю основних характеристик:

Критерії Cashalot СОТА Каса
Режим роботи Може працювати офлайн. В такому режимі чеки зберігаються у програмі. Їм надаються фіскальні номери, які є у ПРРО для таких випадків. Після оновлення зв'язку, всі чеки фіскалізуються автоматично. За наявності інтернету та КЕП
Кількість підтримуваних кас Будь-яка До 3-х кас і не більше тисячі операцій на місяць
Розмір бізнесу Будь-який Малий, середній бізнес та ФОП
Ціна Залежить від того, для якої кількості кас він призначений, і від того, фізична чи юридична особа його встановлює Одна ціна. На неї не впливає, хто працюватиме: ФОП чи юридична особа
Чим більша кількість кас буде обслуговуватись ПЗ Cashalot, тим нижча ціна на кожну з них.

Робимо висновки

Програмні РРО Cashalot та СОТА Каса допомагають автоматизувати роботу каси на підприємстві та спрощують ведення розрахункових операцій. За їх наявності ви зможете швидше обслуговувати клієнтів, повністю перейти на електронні чеки та відмовитись від ведення КОРО.

Який би ПРРО ви не обрали, він допоможе автоматизувати роботу вашого бізнесу, зробить зручним та швидким процес роботи з готівкою.

*/

Ваша заявка прийнята!

Наш менеджер зв'яжеться з вами,
а поки ми пропонуємо дізнатися про важливі моменти роботи в BAS Бухгалтерія КОРП.