спілка автоматизаторів бізнесу оренда програм автоматизації

+38(093) 170-70-00 

sale@aktiv.ua

Заповнення 1-ДФ в окремих випадках

(оновлено 01.02.2021)

*придумайте пароль, который будете использовать для входа

При кожному податковому розрахунку за формою 1-ДФ у бухгалтерів виникають нові питання. Фіскальна служба не полегшує завдання постійно змінюючи пояснення до форми. Сьогодні ми розберемо як заповнювати форму 1-ДФ в разі звільнення працівника, відображення допблага і внеску до страхової компанії.

Заполнение 1-ДФ

Форма 1-ДФ: звільнення співробітника

Коли протягом звітного періоду кількість працівників на підприємстві змінювалося в зв'язку зі звільненням це необхідно відобразити в формі. Для цього в графі податкового розрахунку «Працювало за трудовими договорами» потрібно вказати максимальне число працівників, які працювали за трудовими договорами протягом звітного кварталу. Однак, якщо звіт надає окремий структурний підрозділ юр. особи, яка не уповноважена платити податки в бюджет, відповідна графа не заповнюється.

Також варто відзначити, що співробітників працюють за сумісництвом варто включати при розрахунку співробітників для графи «Працювало за трудовими договорами». Але при цьому, в графі не відображаються співробітники, які були призвані на строкову військову службу, на службу при мобілізації або на контрактну службу в разі виникнення кризової ситуації, яка загрожує національній безпеці. Не включаються при розрахунку і співробітники, що перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю, пологами, догляду за дітьми або у відпустці без збереження зарплати.

Також в формі присутня графа №7 в першому розділі форми під назвою «Дата звільнення з роботи». Вона заповнюється тільки в разі якщо співробітник був звільнений в звітний період і отримував зарплату в цей звітний період, або був звільнений до початку звітного періоду, але отримував зарплату в звітний період.

Дата звільнення в формі проставляється так само, як і дата прийому на роботу, в форматі "число, порядковий номер місяця, рік". Якщо працівник, що звільняється не отримував від підприємства дохід у звітний період, то в формі 1-ДФ він не відображається.

Як відобразити у формі 1-ДФ допблаго?

Важливо знати, що допблаго включається в форму 1-ДФ і обкладається податком на доходи фіз. осіб. Якщо допблага надаються не в грошовій формі, податок нараховується за п. 164.5 ПКУ. Базою такого оподаткування є вартість допблага, розрахована за звичайними цінами та помножена на коефіцієнт, який розраховується як:

К = 100 : (100 - Сп)

де К - коефіцієнт, а Сп - ставка податку для таких податків на момент їх нарахування.

Ця база буде актуальна і для оподаткування військовим збором. У графах "Сума нарахованого доходу" і "Сума виплаченого доходу" податкові розрахунки також заповнюються з урахуванням цього коефіцієнта.

Позначення допблага, як доходу має номер 126 для форми 1-ДФ. Також сума оподаткування відображається в графі "Військовий збір" другого розділу податкового розрахунку.

Внесок в страхову компанію в 1-ДФ

Ознака доходу для страхових платежів має номер 124. Якщо сума страхування сплачена роботодавцем, вважається доходом фіз. особи, на користь якої здійснено оплату. Вона включається до загального оподатковуваного доходу згідно з пп. 164.2.16 ПК.

*/

Ваша заявка прийнята!

Наш менеджер зв'яжеться з вами,
а поки ми пропонуємо дізнатися про важливі моменти роботи в BAS Бухгалтерія КОРП.