спілка автоматизаторів бізнесу оренда програм автоматизації

+38(093) 170-70-00 

sale@aktiv.ua

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 141

РРО для інтернет-магазину: штрафи і санкції за невикористання

(оновлено 21.05.2021)

*придумайте пароль, который будете использовать для входа

Закон про обов'язкове використання РРО, або програмного реєстратора, стосується практично всіх підприємців у сфері торгівлі та послуг. Не стали винятком і Інтернет-магазини, але кому РРО потрібно було купити ще вчора, а у кому реєстратор взагалі не знадобиться? Давайте розберемо це питання докладніше.

РРО для Інтернет-магазину

Яким Інтернет-магазинам потрібен РРО?

До 1 квітня 2021 року очікується, що всі ФОП 2, 3, 4 груп будуть використовувати реєстратор розрахункових операцій. Винятки стосуються підприємців працюють з безготівковий розрахунок, підприємці реалізують на ринках власне господарське виробництво або ж приймають оплату виключно готівкою. Варто зазначити, що розрахунок карткою вважається готівковим і підпадає під закон, що зобов'язує використовувати РРО.

Однак що буде з ФОП, якщо до призначеного терміну РРО не буде зареєстрований і підключений? Чи існують прецеденти судових рішень цього питання?

Штрафи за незастосування РРО Інтернет-магазином

Раніше при торгівлі без РРО перший штраф був пільговим і становив всього одну гривню. З 1 серпня ця пільга була скасована і в разі порушення, ФОП зобов'язаний сплатити повну суму. Серед порушень, передбачених законом, при продажу товару описані наступні:

  • здійснено продаж без застосування РРО в тому випадку, коли його використання обов'язково;
  • проведення продажу в РРО на неповну суму вартості товарів або послуг;
  • непроведення оплати через РРО з фіскальним режимом роботи;
  • невідповідність суми в щоденному звіті, сумі готівкових коштів на місці проведення розрахунку.

Останній штраф не застосовується до користувачів програмного реєстратора. Сума штрафу за перше подібне порушення складає 100% від ціни товарів, які були продані з порушенням, а наступні порушення будуть каратися штрафом в 150% від вартості товарів, які були продані з порушенням.

Також передбачені штрафи за некоректне використання РРО або ПРРО.

Невикористання розрахункової книжки, або використання незареєстрованої розрахункової книжки, або порушення правил її використання. 850 грн
Порушення порядку використання книг обліку розрахункових операцій, або невідповідність книг ОРО протягом встановленого терміну. 850 грн
Відсутність контрольної стрічки в електронному або друкованому вигляд 510 грн
Спотворення даних на контрольній стрічці в електронному або друкованому вигляді 510 грн
Використання не запрограмованого РРО без внесеної номенклатури товарів 85 грн за всі порушення, або
5100 грн для підакцизних товарів
Порушення порядку використання прибуткових і видаткових касових ордерів 340 грн
Використання РРО із змінами в конструкції, які не передбачені документацією виробника 5100 грн
Неподання звітності по РРО та копій фіскальних звітів в належний термін 510 грн
Порушення порядку обліку товарів або відмова надати документи, що підтверджують облік товарів, під час перевірки 200% від вартості таких товарів, але не менше 170 грн

Крім фінансових санкцій, передбачених законом про РРО, працівники торгівлі і власники Інтернет-магазинів, за порушення вимог цього закону можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності.

Cashalot

M.E.Doc випускає в продаж власний програмний РРО Cashalot. За допомогою цього реєстратора, ви зможете автоматично формувати обов'язкову щоденну звітність, організувати будь-яку кількість кас і не витрачатися на обслуговування касових апаратів. Купити програму РРО можна на нашому сайті! Переходьте по кнопці нижче і замовляйте Cashalot прямо зараз.

*/

Ваша заявка прийнята!

Наш менеджер зв'яжеться з вами,
а поки ми пропонуємо дізнатися про важливі моменти роботи в BAS Бухгалтерія КОРП.