спілка автоматизаторів бізнесу оренда програм автоматизації

+38(093) 170-70-00 

sale@aktiv.ua

Перехідні лікарняні в BAS Бухгалтерія КОРП

(оновлено 30.01.2024)

*придумайте пароль, который будете использовать для входа

Одне з найчастіших питань клієнтів, які використовують у роботі BAS Бухгалтерія КОРП, заповнення об'єднаного звіту та перехідні лікарняні в періодах. Сьогодні ділимося рішенням від бухгалтера-практика.

Як приклад візьмемо ситуацію, коли співробітник хворіє з середини місяця (жовтень).

Наступний лікарняний буде виписаний листопадом і програма здійснює розрахунки таким чином:

В цьому випадку ніякого донарахування до мінімальної заробітної плати не повинно бути оскільки загальна сума доходу працівника ще невідома (сума лікарняних буде визначена лише після надання листка непрацездатності). 

За ст. 95 КЗпП мінімальна заробітна плата встановлюється за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Якщо працівник не працював, то й норми часу він не виконав, а тому право на доплату до мінімальної заробітної плати не має.

Якщо після розподілу лікарняного (суми допомоги з тимчасової непрацездатності належать до того місяця, за який вони нараховані) загальний дохід за місяць становить менше мінімального розміру, виникає потреба за минулий місяць (місяці) донарахувати ЄСВ, виходячи з мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зарплата (дохід).

Обов'язково необхідно додатково відобразити відсутність працівника на робочому місці у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю.

Важливо: обов'язково поставте галочку у графі Зареєструвати для ЄСВ, без неї розрахунки будуть неправильними.

Для здійснення перерахунку нарахувань працівнику натискаємо у розділі верхньої панелі вкладки Нарахування кнопку Ще та вибираємо у відкритому меню



Далі відображаємо в обліку наступний лікарняний за листопад та відсутність людини за ще незакритим лікарняним у листопаді.



І не забуваємо ставити галочку у графі Зареєструвати для ЄСВ.

Заповнюємо дані по зарплаті за листопад.

*/

Ваша заявка прийнята!

Наш менеджер зв'яжеться з вами,
а поки ми пропонуємо дізнатися про важливі моменти роботи в BAS Бухгалтерія КОРП.