спілка автоматизаторів бізнесу оренда програм автоматизації

+38(093) 170-70-00 

sale@aktiv.ua

Депонування зарплати в BAS Бухгалтерія

*придумайте пароль, который будете использовать для входа

В цій статті розглянемо методику відображення в обліку депонованої заробітної плати реалізовану у типовій конфігурації BAS Бухгалтерія, редакція 1.2

Не виплачена вчасно заробітна плата може бути депонована.Депонування виконується за допомогою документа Депонування зарплати у розділі меню Зарплата і кадри – група Виплата зарплати – Депонування.

Документ може бути сформований двома способами:

  • на підставі документу виплати зарплати Відомість в касу за допомогою кнопки Створити на підставі

В документ автоматично потрапляють всі співробітники, внесені у відомість на виплату зарплати. Якщо депонування заробітної плати виконується одному або декільком співробітникам із загального списку, документ депонування слід відкоригувати вручну.

  • Як самостійний документ – для цього потрібно у розділі меню Зарплата і кадри – група Виплата зарплатиДепонуванняСтворити.

При такому формуванні документа в реквізиті Відомість слід вказати документ виплати, за яким депонується зарплата, змінити дату і виконати автоматичне заповнення документа залишками невиплаченої заробітної плати за допомогою кнопки Заповнити (Мал. 3).

При проведенні документ автоматично формує проводки зі списання сум заробітної плати з рахунку 661 Розрахунки за заробітною платою в кредит рахунку 662 Розрахунки з депонентами.

Для виплати депонента в програмі оформляється документ Відомість в касу або Відомість в банк з видом виплати Депоненти у розділі меню Зарплата і кадри, група Виплата зарплатиВідомість в касу (Відомість в банк) з видом виплати Депоненти.

Документ може бути заповнений:

  • За допомогою кнопки Заповнити – автоматично списком працівників і загальною сумою депонованої зарплати кожному співробітнику. У разі потреби суму зарплати, що виплачується, можна відкоригувати вручну.
  • За допомогою кнопки Додати шляхом ручного вибору працівників з довідника Співробітники. При такому способі заповнення вся необхідна інформація вводиться в документ виплати зарплати вручну.

Відображення виплати депонованої зарплати працівникам може бути оформлено двома способами:

  • Видатковий касовий ордер – при виплаті депонованої зарплати через касу. Документ може бути сформований за допомогою механізму Створити на підставі документа Відомість в касу або вручну.
  • Списання з банківського рахунку – при виплаті депонованої зарплати через банк. Документ може бути сформований за допомогою механізму Створити на підставі документа Відомість в банк або вручну.
автор
  • Діючий бухгалтер зі стажем більше 20 років та досвідом роботи на всіх дільницях обліку. Працювала на посадах головного бухгалтера та бухгалтера-експерта з консультування в програмі обліку.
*/

Ваша заявка прийнята!

Наш менеджер зв'яжеться з вами,
а поки ми пропонуємо дізнатися про важливі моменти роботи в BAS Бухгалтерія КОРП.