спілка автоматизаторів бізнесу оренда програм автоматизації

+38(093) 170-70-00 

sale@aktiv.ua

Як розрахувати суму ЄСВ, якщо працівник отримує зарплату менше мінімальної?

(оновлено 09.06.2021)

*придумайте пароль, который будете использовать для входа

У разі якщо база нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума ЄВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отриманий дохід (прибуток), і ставки ЄВ.

Умова нарахування зарплати нижче мінімальної

Роботодавець має право нарахувати працівникові, який працює неповний робочий день заробітну плату нижче мінімальної, але за умови, що сума нарахованої заробітної плати повинна бути не менше ніж частина від мінімальної заробітної плати, яка припадає на фактично відпрацьований час.

Розрахунок єдиного внеску

Однак роботодавець розраховує суму ЄВ, як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки ЄВ незалежно від того, що працівник працював не повний робочий день.

При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставка ЄВ застосовуються до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

Джерело: “Баланс Клуб”

*/

Ваша заявка прийнята!

Наш менеджер зв'яжеться з вами,
а поки ми пропонуємо дізнатися про важливі моменти роботи в BAS Бухгалтерія КОРП.