спілка автоматизаторів бізнесу оренда програм автоматизації

+38(093) 170-70-00 

sale@aktiv.ua

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 147

Як підвищити зарплату в конфігурації BAS Бухгалтерія

*придумайте пароль, который будете использовать для входа

У цій статті приділимо увагу питанню підвищення зарплати в конфігурації “BAS Бухгалтерія”, а саме:

В "Налаштуваннях обліку" (розділ "Главное" - підрозділ "Налаштування") передбачено два способи ведення кадрового обліку: повний і скорочений.

Два способи ведення кадрового обліку

Розглянемо, як при різних видах обліку відобразити зміни в умовах оплати праці, а саме, підвищення зарплати. При повному веденні кадрового обліку в програмі використовуються кадрові документи. Тому для відображення підвищення окладів використовуємо один з основних кадрових документів ― “Кадрове переміщення”.

Підвищення окладу в документі "Кадрове переміщення"

Документ знаходиться в розділі "Зарплата і кадри" підрозділ "Кадровий облік":

Підвищення окладу в документі Кадрове переміщення

У зв'язку з тим, що він вирішує кілька кадрових задач: переведення в інший підрозділ, на іншу посаду і зміна умов оплати праці, необхідно поставити позначку про зміну умов оплати праці та вказати новий розмір окладу.

Кадрове переведення

Після проведення документа "Кадрове переміщення" в системі буде зафіксований новий розмір окладу і дата його підвищення. Ці дані будуть використані при нарахуванні зарплати, починаючи з місяця підвищення. Суми оплати праці пропорційно відпрацьованому часу за періоди до і після підвищення зарплати будуть розраховані автоматично по кнопці "Заповнити".

Нарахування зарплати

Підвищення окладу при спрощеному кадровому обліку

При веденні спрощеного кадрового обліку кадрові документи, в тому числі "Кадрове переміщення", не використовуються. У цьому випадку розмір окладу встановлюється в картці співробітника. Доступ до довідника "Співробітники" можливий в розділі "Довідники" підрозділ "Зарплата і кадри" або в розділі "Зарплата і кадри" підрозділ "Кадровий облік":

Підвищення окладу при спрощеному кадровому обліку

У разі зміни окладу слід вказати його розмір в картці співробітника. Починаючи з місяця підвищення, в документі "Нарахування зарплати" буде застосований новий оклад.

Оклад в картці співробітника

Операції з відображення підвищення зарплати прості, але необхідно бути уважними при їх виконанні для правильного нарахування по оплаті праці співробітникам.

*/

Ваша заявка прийнята!

Наш менеджер зв'яжеться з вами,
а поки ми пропонуємо дізнатися про важливі моменти роботи в BAS Бухгалтерія КОРП.