спілка автоматизаторів бізнесу оренда програм автоматизації

+38(093) 170-70-00 

sale@aktiv.ua

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 143

Як масово провести документи в BAS?

(оновлено 21.06.2024)

*придумайте пароль, который будете использовать для входа

У бухгалтера, при виявленні некоректних проводок або сум у документах, часто виникає питання, чи можна виправити помилку в уже проведеному документі в BAS, і які повинні бути дії в цьому випадку.

Як працюють проводки в BAS?

Деякі документи після їх проведення не формують проводок. Вони не передбачені, наприклад, для документів "Рахунок на оплату покупцеві", "Платіжне доручення", "Заявку на покупку/продаж валюти" і т.д., на підставі яких будуть створені документи, що відображають факт здійснення операції і формують проводки. Виправляти документи, які не формують проводки, можна без зняття позначки проведення.

Якщо ж мова йде про документ, що зафіксував проводку, тоді необхідно знайти документ в журналі, зробити на рядку клацання правою кнопкою миші або скористатися кнопкою "Ще". Відкриється додаткове вікно, в якому вибираємо опцію "Скасувати проведення". Проведення документа буде скасовано. Після цього можна вносити виправлення в документ і проводити його знову.

проводки в BAS

Попередньо перевірте, які документи пов'язані зі зміненим, і чи не спричинить виправлення поточного документа спотворення даних в пов'язаних документах.

Функція "Групове перепроведення документів" в BAS

Якщо ж необхідно перепровести кілька документів або відновити вірну хронологічну послідовність документів, необхідно скористатися обробкою "Групове перепроведення документів" (розділ "Операції" ― підрозділ "Сервіс").

Виберіть організацію і вкажіть період, за який необхідно виконати операцію. Позначте "Зупиняти виконання при помилці", якщо в цьому є необхідність. Для отримання повідомлення про помилку поставте позначку в полі "Виводити інформаційні повідомлення". Після цього виконайте операцію.

як провести документи в 1с 8 групою

Якщо перепроведення виявилась успішним, на екрані з'явиться таке повідомлення:

перепроведення виконано успішною

У разі виявлення помилок буде видана подібна інформація:

помилки у групових проводках

Слід виправити помилки в документах і знову повторити виконання операції.

Користуючись груповою проводкою документів, можна виявити і усунути помилки, а також відновити правильний порядок документів в інформаційній базі.

*/

Ваша заявка прийнята!

Наш менеджер зв'яжеться з вами,
а поки ми пропонуємо дізнатися про важливі моменти роботи в BAS Бухгалтерія КОРП.