спілка автомазитароії бізнесу оренда програм автоматизації

sale@aktiv.ua

Акції

ВЫ МОЖЕТЕ ОЦЕНИТЬ ВСЕ ВОЗМОЖНОСТИ «1С ОНЛАЙН» И АКТИВИРОВАТЬ ТЕСТОВЫЙ ДОСТУП

*придумайте пароль, который будете использовать для входа

Нет учетной записи?

Зарегистрироваться

Ваша заявка принята!

Наш менеджер перезвонит в ближайшее время.

Введення початкових залишків в Бухгалтерія 8 редакція 2.0

*придумайте пароль, который будете использовать для входа

Для введення початкових залишків в 1С:Підприємство в конфігурації "Бухгалтерія для України (ред.2.0)" використовується функція "Помічник введення початкових залишків". Вона знаходиться в розділі "Главное" ― підрозділі "Початкові залишки" і складається з двох закладок. Перша призначена для введення залишків по балансових рахунках, друга ― за позабалансовими.

Помічник введення початкових залишків

Вказуємо дату вводу залишків

Спочатку варто вказати дату введення залишків. Керуйтеся при цьому правилами: зручніше починати вести облік з початку нового періоду (місяця, кварталу або року). День початку ведення обліку повинен йти після дня введення залишків. Наприклад, початок ведення обліку ― 01.05., дата введення залишків ― 30.04.

Якщо прийнято рішення про зміну дати, це можливо зробити за гіперпосиланням "Дата введення залишків ...". У вікні, встановіть нову дату:

Дата введення залишків

Зверніть увагу на повідомлення, що після зміни нова дата буде встановлена у всіх документах по введенню залишків. Після того, як ви натисните на кнопку "Встановити", перед виконанням операції, система видасть форму підтвердження.

форма підтвердження

Зробивши свій вибір, таким чином можете змінити дату введення залишків по організації.

Вибір рахунку

Помічник введення початкових залишків "являє собою список всіх рахунків бухгалтерського обліку за субрахунками і сальдо по ним на дату введення залишків. Для того, щоб заповнити інформацію, виберіть необхідний рахунок і натисніть кнопку "Ввести залишки по рахунку". Відкриється документ "Введення залишків".

Ввести залишки по рахунку

Залишки вводяться по розділах, які згруповані відповідно до плану рахунків бухгалтерського обліку. Рахунки, не віднесені до будь-якої розділ, названі "Інші рахунки бухгалтерського обліку". Немає необхідності вибирати розділ самостійно. Для кожного документа по введенню залишків він буде визначений автоматично.

Якщо заповнення будь-якого розділу викликає труднощі, скористайтеся довідковою інформацією, яка доступна по кнопці "Показати опис розділу":

Показати опис розділу

При заповненні документа вкажіть необхідну інформацію в полях табличній форми:

поля табличній форми

Режим введення залишків

За кнопці "Режим введення залишків" є можливість вибору: вводити залишки по датах оприбуткування або в розрізі контрагентів, у яких вони були придбані.

Режим введення залишків

За необхідності підприємство може використовувати ці опції для тих рахунків, за якими цей вибір доцільний. Наприклад, перший спосіб слід використовувати організаціям, які використовують метод ФІФО. Якщо встановити позначку в полі про введення залишків в розрізі дат, в табличній частині додасться поле "Дата набуття". Якщо оцінка не встановлена, то датою формування партій буде дата введення залишків в програмі. При виборі другого способу для інформації про контрагента в табличну частину буде внесено поле "Постачальник".

Проводка документу

Після заповнення документ слід провести. Проведення будуть сформовані з використанням допоміжного рахунку 00.

проводка документа

Список всіх створених документів доступний в документі "Введення залишків". Його можна сформувати як за окремим розділом, так і по всіх майданчиках в залежності від вибору і встановленої позначки в поле "Розділ обліку":

Список створених документів

Контролем повноти і правильності внесених залишків є відсутність сальдо по допоміжному рахунку 00.

відсутність сальдо по допоміжному рахунку 00

При дотриманні цих простих правил ви зможете вірно внести залишки в інформаційну базу і з правильними показниками почати вести облік.

*/
Оставить заявку
Оставить заявку
Оставить заявку
Оставить заявку
Оставить заявку
Оставить заявку
Оставить заявку
Оставить заявку
Оставить заявку